voorbeelden

Lichtjestocht door Slikkerveer

december 2019

Op 21 december organiseren drie kerken  in Slikkerveer (De Christus is Koning Kerk,  de Maranatha Kerk en De Kern) een lichtjestocht door Slikkerveer. Het doel is om zoveel mogelijk mensen tijdens de kerstdagen een bijzondere beleving van kerst aan te bieden. Fonobori draagt hier graag aan bij.

Kerstdiner voor bewoners Noordhave

december 2019

Vrijdag 20 december organiseert Facet Ridderkerk een kerstdiner voor bewoners van bejaardencentrum Noordhave. Stichting Fonobori is voortgekomen uit Stichting Noordhaveen en om die reden draagt Fonobori de Noordhave een warm hart toe.

Buren vieren 10-jarig jubileum in Van Der Valk

december 2019

Zaterdag 7 december vierden de bewoners van de Nelson Mandelastraat in Bolnes het 10-jarige bestaan van hun 55+ flat. Dit vierden ze met een diner in het Van Der Valk Hotel in Ridderkerk. Fonobori leverde een bijdrage aan de kosten voor deze feestelijke viering.

25-jarig jubileum Snuffelpand

december 2019

Stichting Vrouwen voor Vrede Ridderkerk, die dit jaar 25 jaar geleden kringloopwinkel het Snuffelpand in Ridderkerk heeft opgericht, viert op 6 december het jubileum. Fonobori zorgt voor een financiële ondersteuning.

100-jarig jubileumconcert COV Ridderkerk

november 2019

Op zaterdag 16 november gaf de Christelijke Oratoriumvereniging 'Ridderkerk' een 100-jarig jubileumconcert in de Levensbron. Fonobori zorgde voor een bijdrage aan dit muziekevenement.

Concert SER-koor in Levensbron

oktober 2019

Op 12 oktober 2019 gaf het SER-koor een concert met 4 solisten in de Levensbron. Fonobori zorgde voor een financiële ondersteuning van dit muzikale evenement. 

Toogrestauratie in kerk van hervormde gemeente Rijsoord

oktober 2019

Op 14 oktober begon in het kerkgebouw van de hervormde gemeente Rijsoord een flinke restauratie van de toog. Dit was nodig om scheurvorming en afbrokkeling tegen te gaan. Fonobori leverde een bijdrage aan deze restauratie.

Boek 'Een historische wandeling door Rijsoord'

oktober 2019

Het nieuwe boek van Adrie Maliepaard 'Een historische wandeling door de oude kernen van Ridderkerk' gaat over de historie van Rijsoord. Fonobori deed een bijdrage aan de druk van de boeken. 

Stadstour Joris & de Draak

september 2019

In deze leerzame reis door Ridderkerk zullen de eerstejaars scholieren van het voorgezet onderwijs op een unieke en creatieve manier (bezienswaardigheden van) Ridderkerk leren kennen. Fonobori deed een bijdrage aan dit educatieve initiatief. 

Op zwemkamp

september 2019

Zwemclub Poseidon is met zo’n 70 kinderen op zwemkamp gegaan in Zeeland. Met  verschillende sportactiviteiten en op zaterdag een bonte avond hebben de kinderen een geweldig weekend gehad. Fonobori ondersteunde dit kampweekend financieel.

Verbouwing Gereformeerde Kerk Rijsoord

augustus 2019

Het dakvlak aan de oost(zon)zijde van de Gereformeerde Kerk in Rijsoord moest onverwijld vervangen worden. De kerk, dat een belangrijke sociale functie in het dorp vervult, kreeg een financiële bijdrage van Fonobori voor deze verbouwing.  

Donckse Fair

augustus 2019

Op zaterdag 31 augustus werd bij het Huys ten Donck een klassieke landgoedsfeer tot leven gebracht door middel van een oude markt en verschillende activiteiten. Deze 'Donckse Fair' op deze historische locatie werd financieel bijgestaan door Fonobori.

Nieuwe tuin in Reyerheem

juli 2019

Tijdens de verbouwingen in de Reyerheem verbleven de bewoners in een tijdelijke huisvesting, geplaatst in de tuin, waardoor deze destijds moest worden leeggeruimd. Afgelopen zomer is er weer een nieuwe tuin aangelegd met dank aan de financiële ondersteuning van Fonobori.

Voorjaarsstukjes maken

mei 2019

Samen met 15 vrijwilligers van stichting AAVB konden mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een vrolijk voorjaarsstukje maken. Fonobori deed hiervoor graag een bijdrage.

100 jaar RVVH

mei 2019

Tijdens het honderdjarig bestaan van voetbalvereniging RVVH kwamen ruim 300 mannen en vrouwen bijeen om bij te praten met hun vroegere teamgenoten en vrienden. De aanwezigen konden onder het genot van een hapje en een drankje genieten van oude foto’s en muziekoptredens. Fonobori leverde een bijdrage aan deze gezellige reünie.

20-jarig bestaan De Vijverhof

april 2019

Op donderdag 4 april 2019 is het 20-jarige bestaan van De Vijverhof Bolnes gevierd door de bewoners. Met een lopend buffet in de centrale hal was het een geslaagde middag. Fonobori leverde een bijdrage aan dit feestelijke evenement.   

Cultuur dichtbij in Ridderkerk

februari 2019

Cultuur Dichtbij is een samenwerkingsverband tussen diverse Ridderkerkse partijen. Bewoners van o.a. de Riederborgh en de Reyerheem en uit de wijken kunnen dankzij dit project genieten van muziek, cultuur en fotografie. Middagen waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen worden gemaakt.

Kerstdiner voor bewoners Noordhave

december 2018

Stichting Fonobori is voortgekomen uit Stichting Noordhave. Om die reden draagt Fonobori de Noordhave een warm hart toe. Een bijdrage aan het kerstdiner voor bewoners en soosleden werd dan ook met veel plezier gedaan.

Christmas event

december 2018

Het Christmas Event op zaterdag 15 december werd georganiseerd door de samenwerkende kerken in Ridderkerk. Het event is een eigentijdse en laagdrempelige manier om kerst uit te dragen. Fonobori ondersteunde dit evenement financieel.

Slikkerveers Christelijk Mannenkoor 85 jaar

oktober 2018

In oktober 2018 vierde het Slikkerveers Christelijk Mannenkoor hun 85-jarig bestaan. Op 20 oktober genoten vele gasten in de Levensbron van een prachtig concert.

Clubhuis korfbalvereniging KCR

oktober 2018

In oktober 2018 werd de nieuwe accommodatie van korfbalvereniging KCR officieel geopend. Fonobori deed een bijdrage aan de aankleding van het nieuwe clubhuis en terras, waaronder een speeltoestel voor kinderen.

80 jaar Vrouwen van Nu

oktober 2018

Met een brunchbuffet bij Hotel van der Valk Ridderkerk vierden de Vrouwen van Nu uit Ridderkerk hun 80e verjaardag. Fonobori deed een bijdrage aan het feestje van de dames.

Nieuwe traplift voor de kerk

oktober 2018

Een groot deel van de activiteiten binnen De Volle Evangelie Gemeente de Kern vinden plaats op de eerste verdieping van het gebouw aan de Stadhouderslaan. Deze verdieping is voor rolstoelgebruikers via een traplift te gebruiken. Deze traplift was aan vervanging toe. Fonobori deed aan bijdrage aan de vervanging van de lift.

Koningsplein wordt sportplein

september 2018

Tijdens de sportweek werd het Koningsplein verbouwd tot (beach)sport arena. Vele Ridderkerkse scholen, verenigingen en inwoners maakten gebruik van dit tijdelijke sportveld. Fonobori deed een bijdrage aan de kosten.

Jeu de Boulesbaan

juni 2018

De bewoners van de Noordstaete in Bolnes hebben er mede door Fonobori een Jeu de Boulesbaan bij. De baan, die ligt in de mooie tuin van de Noordstaete, heeft ook een verbindende functie onder de bewoners.

Computers voor de bridgevereniging

mei 2018

Brigdeclub 'Bridgevliet' gaat met zijn tijd mee. Zij dienden bij Fonobori een aanvraag in voor de aanschaf van een bridge-score systeem en deze werd met plezier gehonoreerd.

Fair in 't Struweel

april 2018

Fair In 't Struweel is een voorjaarsfair in de landschapstuin 't Struweel in Rijsoord voor jong en oud. 30 standhouders, een shantykoor en diverse workshops en spellen op een sfeervolle locatie zorgden voor een bijzondere dag. Stichting Fonobori sponsorde dit leuke initiatief.

Stichting Larosa 40 jaar

april 2018

Stichting Larosa stimuleert 60-plussers te bewegen op muziek. Dat voorkomt vereenzaming en mensen kunnen zo langer zelfstandig functioneren. Hun 40 jaar bestaan werd o.a. gevierd door het organiseren van diverse activiteiten en met een meerdaags uitje voor de leden. Fonobori droeg daar graag aan bij.

Beleef TV voor Jasmijnhuis

mei 2018

Het Jasmijnhuis is een kleinschalige woonvorm voor mensen met allerlei vormen van geheugenverlies en hersenbeschadiging. Stichting Fonobori deed een bijdrage voor een Bewegingstafel. Dat is een interactieve tafel, die op speelse wijze activeert en stimuleert tot beweging en sociale interactie.

Springtoestel voor gymnastiekvereniging OKK

november 2017

De gymnastiekvereniging OKK heeft sinds deze maand een nieuw springtoestel. Deze zogeheten Pegases was nodig voor de vereniging omdat deze landelijk verplicht is voor wedstrijden en trainingen. Stichting Fonobori maakte het mede mogelijk.

Boek Ridderkerk na de Tweede Wereldoorlog

oktober 2017

Na de succesvolle uitgave van het boek Ridderkerk en de Tweede Wereldoorlog  komt de Stichting Oud Ridderkerk nu met een tweede boek: Ridderkerk na de Tweede Wereldoorlog.
Onder regie van historicus Dick de Winter is een prachtig boekwerk tot stand gekomen. Fonobori deed een bijdrage in de kosten.

Schoonheid en verzorging voor dames

september 2017

Zo'n 20 verstandelijk beperkte dames leerden onder het genot van hapjes en drankjes de fijne kneepjes van persoonlijke hygiëne. Tijdens de gezellige middag stonden schoonheid en verzorging stonden centraal. Stichting Fonobori leverde graag een bijdrage in de kosten.

Boek over Slikkerveer, toen en nu

september 2017

Adrie Maliepaard maakt een prachtig boek over Slikkerveer in de periode 1400 tot 2017. Eerder publiceerde hij in deze reeks al een boek over Bolnes. Stichting Fonobori deed een bijdrage in de drukkosten.

Stichting Fonobori schenkt riksja aan SenW

september 2017

Stichting Sport en Welzijn is eigenaar geworden van een riksja; een fiets waarin één of twee mensen kunnen plaatsnemen. Met deze fiets, die bestuurd wordt door vrijwilligers, kunnen met name ouderen en mensen met een fysieke beperking weer eens een fietstocht maken door Ridderkerk.

Food en greenmarkt

juli 2017

Stichting Fonobori deed een financiële bijdrage aan de jaarlijkse Food en Greenmarkt op het Colijnplein in Ridderkerk. Met het thema 'multiculturele samenleving' waren er 40 kramen met o.a. Afghaans, Peruaans, Hongaars en Marokkaans eten, optredens en kinderactiviteiten.

Jubileumconcert 125 jaar Harmonie Slikkerveer

juni 2017

Sporthal De Fakkel werd omgetoverd tot concertzaal, compleet met groot podium en lichtshow. Samen met het orkest, de drumband en de popformatie traden ook Charly Luske en Erica Yong op tijdens dit jubileumfeest. Fonobori leverde met veel plezier een bijdrage.

Snoep ruilen tijdens avondvierdaagse

juni 2017

Tijdens de laatste avond van de jaarlijkse avondvierdaagse wordt er veel snoep uitgedeeld. Stichting JOGG, jongeren op gezond gewicht, wil kinderen en ouders bewust maken van de hoeveelheid suikers die ze hiermee binnen krijgen. Dit deden zij met een speciale ruilactie waarbij kinderen die avond hun snoep direct konden ruilen voor bijvoorbeeld een bal, springtouw of diabolo. 

Requiem van Mozart

mei 2017

Het Golden Circle Ensemble voerde het requiem van Mozart uit in de Levensbron. Een speciaal scratchkoor van 19 personen zong prachtig mee. 's Ochtends deden zij mee aan een Masterscratch. Daarmee waren ze 's avonds helemaal klaargestoomd voor de officiële uitvoering. 

Schooltuin De Klimop heropend

mei 2017

Burgemeester Anny Attema heeft de vernieuwde schooltuin van basisschool De Klimop officieel geopend. De bankjes op het schoolplein, het verfwerk en de belijning van het voetbalveld geven extra speelplezier. Stichting Fonobori droeg er graag aan bij.

Zomeravondconcerten

mei 2017

Al sinds vele jaren worden de SER Zomer(avond)concerten gehouden onder de pagodetent in de Ridderhof. In de periode mei tot en met september zijn er ongeveer 20 bijzondere muziekavonden. Stichting Fonobori leverde een bijdrage aan o.a. de stoelen, zodat er nog meer plaats was voor het publiek.

Zorgbus

april 2017

Sport en Welzijn in Ridderkerk beschikt vanaf deze week over een negenpersoonsbusje. Met dit zorgbusje kunnen o.a. senioren, jongeren en vluchtelingen bij (sociale) activiteiten gebracht worden voor bijvoorbeeld een bezoek aan de soos of een middagje winkelen. Rotary Club Ridderkerk de Waal nam het initiatief en stichting Fonobori deed natuurlijk een bijdrage.

40-jarig jubileum Taveri

april 2017

Stichting Fonobori hielp Taveri (Tafeltennisvereniging Ridderkerk) tijdens hun jubileumjaar. Twee tafeltennistafels, 16 batjes en een televisie in de kantine brengt de leden een nog betere sportbeleving.

Bridgeclub Klaver Vier bestaat 75 jaar

april 2017

De leden van de bridgeclub vierden hun 75-jarig bestaan aan boord van Partyschip de Smaragd. Zij hebben daar zelf met de clubklas voor gespaard, maar stichting Fonobori deed ook nog een bijdrage aan deze feestelijke avond.

Muziekmiddag

maart 2017

In sporthal de Fakkel konden mensen met een verstandelijke beperking afgelopen zaterdag genieten van een bijzondere middag. Op het Ridderkerkse muziekfeest traden o.a. Will de Brouwer en Franky Stardust op. Stichting Fonobori deed een bijdrage in de kosten.

Inrichting ontmoetingsruimte

maart 2017

Een 55+ flat in Bolnes heeft er dankzij Stichting Fonobori een mooi ingerichte ontmoetingsruimte bij. De bewoners uit de flat kunnen nu met elkaar een kaartje leggen of een kop koffie drinken.

De natuur ontdekken in de Donckse velden

maart 2017

De Natuurvereniging IJsselmonde heeft een natuurontdekkingstocht uitgezet in de Donckse velden. Deze tocht is speciaal voor de scholen. Tijdens de ontdekkingstocht ontdekken de leerlingen de natuur door gebruik te maken van hun zintuigen. Met speciale werkboekjes, gesubsidieerd door Fonobori, worden kinderen gestimuleerd de natuur te zien, voelen en horen.

Poffertjes op Dickens Event

december 2016

De jaarlijkse winterlampionnenoptocht in Slikkerveer werd dit jaar afgesloten met een Dickens Event op het Dillenburgplein. Stichting Fonobori sponsorde de heerlijke poffertjes die zorgden voor een prettige opwarming van de avond.

Workshop kerstkrans maken

december 2016

Een groep van 37 verstandelijk beperkten is de kerstdagen goed begonnen. De stichting AAVB organiseerde speciaal voor hen een workshop kerstkransen maken. Fonobori deed met veel plezier een bijdrage in de kosten. 

Boek 'Bolnes 1400-2015'

februari 2016

Adrie Maliepaard heeft het boek 'Bolnes 1400-2015' geschreven over de historie van Bolnes. Het boek is deel 1 van een serie waarmee de schrijver alle oude kernen van Ridderkerk hoopt te belichten. De uitgave werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Ridderkerk en Stichting Fonobori.

'Struikelstenen' om niet te vergeten

februari 2016

Voor de deur op de Damstraat 25 in Ridderkerk-Oostendam zijn vier struikelstenen (Stolpersteine) geplaats. De stenen zijn aangebracht op het laatste adres van vier slachtoffers van het naziregime. De joodse slachtoffers van de oorlog zijn in herinnering gebracht door een bewoonster van Oostendam.

Winterfeest VV Rijsoord

februari 2016

Het jaarlijkse winterfeest bij voetbalverenging Rijsoord was wederom iets om met een goed gevoel op terug te kijken. Maar liefst 130 mensen met een verstandelijke beperking genoten van een feest waarbij de polonaise over de vloer trok.

Kinderen in de keuken

januari 2016

Basisschool de Klimop heeft sinds vandaag een speciale verrijdbare kinderkeuken. De kinderen van de school kunnen nu heerlijke dingen bakken en zo al vroeg leren hoe je moet koken en bakken.

Bolmobiel voor Bolnes

januari 2016

Het succes van de buurtpreventie Bolnes wordt doorgezet in de Bolmobiel. Het elektrische voertuig kan voor verschillende doeleinden in Bolnes worden ingezet; voor de oudere lopers van de buurtpreventie, maar bv ook voor het rondbrengen van strooizout. Stichting Fonobori maakte de aanschaf mede mogelijk.

Project Abraham/Ibrahim

januari 2016

Het Ridderkerkse project Abraham/Ibrahim is van start gegaan. Deze heeft tot doel om bruggen te bouwen tussen de verschillende culturele en religieuze groepen in de Ridderkerkse samenleving. Het project organiseert diverse ontmoetingen. Stichting Fonobori stimuleert dit project dmv een financiële bijdrage.

Symposium 'Samen maken we het verschil'

januari 2016

Speciaal voor iedereen die werkt met kinderen is het symposium 'Samen maken we het verschil' georganiseerd. Het was een inspirerende, informatieve en interactieve bijeenkomst die in het teken stond van de huidige veranderingen in de maatschappij, het onderwijs en opvoeding. Stichting Fonobori subsidieerde deze bijzondere middag.

Kerstviering Pameijer

december 2015

Stichting Fonobori leverde de kerstpakketten voor de cliënten van Stichting Pameijer. Deze werden uitgedeeld op de jaarlijkse kerstviering in de Theetuin in Ridderkerk. De cliënten gingen met een erg blij en enthousiast gevoel de kerst in.

AED voor Ridderkerk-Centrum

december 2015

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan levens redden en Ridderkerk heeft er sinds deze maand een AED bij. Aan de buitenzijde van het studiogebouw van RTV Ridderkerk is de AED bevestigd. Na de eerste instructieavond is het apparaat officieel overhandigd aan het Wijkideeteam Ridderkerk-Centrum.

Sinterkerstlunch voor senioren

december 2015

Juist de decembermaand kan voor senioren een lastige maand zijn. Karaat Ridderkerk organiseerde daarom een Sinterkerstlunch bij Ross Lovell. 57 mensen genoten van een drie gangenmenu en een praatje. Een mooi en sociaal evenement dat Fonobori graag mogelijk maakte. 

Terras 'Dichtbij' in Bolnes

september 2015

Het wijkcentrum in Bolnes heeft er mede dankzij Stichting Fonobori een mooi terras bijgekregen. Een nieuwe ontmoetingsplaats voor clienten van Stichting Pameijer (die de bediening verzorgen) en buurtbewoners van elke leeftijd. Midden in de wijk is het terras altijd 'Dichtbij'.

50 jaar Muziekschool Ridderkerk

juni 2015

Twee dagen lang stond Ridderkerk in het teken van het Jubileumfestival 50 jaar Muziekschool. In die 50 jaar is de muziekschool uitgegroeid tot het regionale cultuurcentrum ToBe. Dit werd groots gevierd met concerten, optredens en shows op het Koningsplein en in het Reyerpark. Fonobori deed een bijdrage aan dit festival en het Jubileumboek.

Avondvierdaagse

juni 2015

Tijdens vier avonden liepen ruim 1.150 enthousiaste deelnemers, waaronder veel scholieren, in Ridderkerk de jaarlijkse Avond4daagse. Op donderdag was de feestelijke finish op het Koningsplein waar de burgemeester vele medailles uit mocht reiken. Stichting Fonobori sponsorde de Avond4daagse in Ridderkerk.

Bevrijdingsvuur in Ridderkerk

mei 2015

Elk jaar wordt het bevrijdingsvuur in Wageningen aangestoken en door sporters door het hele land verspreid. Dit jaar bracht Trimclub Antilope in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur in een estafetteloop naar Ridderkerk. Stichting Fonobori onderschrijft dmv een donatie het belang van deze bijzondere traditie.

Middagje Hollands met de Noordzangers

maart 2015

De Ridderkerkse Noordzangers beleefden weer hun traditioneel 'Middagje Hollands' voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het koor zong enthousiast mee met de Rotterdamse zanger Perry Zuidam. Stichting Fonobori maakte het mede mogelijk.

Winterfeest

februari 2015

Op 14 februari bezochten ruim honderd verstandelijk beperkte feestgangers het Winterfeest bij voetbalvereniging Rijsoord. De mooi verklede feestgangers hadden het erg naar hun zin. Stichting Fonobori maakt het feest mede mogelijk.

Seniorendag vv Rijsoord

februari 2015

Driehonderd aanwezigen bezochten de seniorendag bij voetbalvereniging Rijsoord. Zij werden goed vermaakt met muziek, een verloting, een maaltijd en een speciaal bezoek van locoburgermeester Henk Dokter. Stichting Fonobori droeg graag een steentje bij aan de 40e editie van deze bijzondere dag.

Nieuwe mat voor gymnastiekvereniging OKK

februari 2015

Gymnastiekvereniging OKK traint sinds een jaar in de nieuwe zaal De Werf in Slikkerveer. OKK beschikt over een mooie tumblingbaan, maar voor de wedstrijdturnsters schrijft de KNGU, de turnbond, tegenwoordig een verplichte extra mat voor om verantwoord te kunnen trainen. Dankzij een gift van Fonobori kon OKK zo 'n mat aanschaffen waardoor niet alleen de selectieturnsters, maar ook alle recreanten nu nog veiliger kunnen trainen.

Muziekinstrumenten voor Harpe Davids

januari 2015

Muziekvereniging Harpe Davids bestaat in 2015 95 jaar. Zij begonnen het jaar goed met een nieuw drumstel, klokkenspel en tenorsax. Samen met twee andere sponsors maakt Stichting Fonobori het mogelijk. Het resultaat kunnen we horen tijdens de vele concerten die dit jaar voor Harpe Davids op de planning staan.

Duofiets voor Reyerheem

december 2014

Stichting Fonobori deed de bewoners van zorgcentrum Reyerheem een groot plezier door te investeren in een nieuwe electrische duofiets. Hiermee kunnen zij samen met hun begeleider of vrijwilliger een frisse neus halen. Rotary Ridderkerk droeg bij aan een passend tuinhuisje.

Huis van de Kerstman

december 2014

Het Huis van de Kerstman bleek een week lang heel dichtbij, namelijk in het voormalige Bruna-pand in Ridderkerk. Daar konden peuters en kleuters langskomen voor een ontmoeting met de kerstman en meedoen aan de vele activiteiten. Stichting Fonobori deed een bijdrage aan deze bijzondere week.

Kerstdiner Soos Bolnes

december 2014

Stichting Fonobori leverde een bijdrage aan het jaarlijkse kerstdiner van de Soos Bolnes. In een sfeervol aangeklede zaal werden bezoekers warm onthaald met een kerstverhaal en een uitgebreid buffet. Karaat Ridderkerk zorgde voor een mooi begin van de kerstperiode...

Stertocht Lohmanpark

oktober 2014

Natuurvereniging IJsselmonde organiseerde een zogenaamde stertocht in het Lohmanpark. Bij deze wandeltocht worden kinderen uit de groepen 5, 6 en 7 van diverse scholen uitgedaagd al hun zintuigen te gebruiken. Zo leren zij op een speelse manier de natuur kennen. Door de steun van stichting Fonobori konden de nodige materialen worden aangeschaft.

Kerstpakketjes voor Pameijer

december 2014

Piet Louter zelf (secretaris Stichting Fonobori) overhandigde symbolisch de eerste drie kerstpakketjes aan de clienten van Pameijer Slikkerveer. Tijdens de kerstviering werden nog veel pakketjes uitgedeeld waardoor iedereen met een heerlijk kerstgevoel naar huis ging.

Zomerconcert

juli 2014

Stichting Fonobori leverde een bijdrage aan het zomerconcert van het Rotterdam Symfonisch Blaasorkest in Slikkerveer. Uiteindelijk vond het concert niet plaats in het Electropark, maar door weersomstandigheden in de Irenekerk. Daar genoten de bezoekers oa van symfonische werken en jazz.

Senioren + rolmaatjes in vierdaagse

juni 2014

Senioren van zorgcentrum Reyerheem hebben meegedaan aan de vierdaagse in Ridderkerk. De ouderen werden enthousiast begeleid door vrijwilligers van de Reyerheem die als 'rolmaatjes' dienden. Stichting Fonobori leverde een financiële bijdrage aan de vierdaagse.

Nieuwe huisvesting scouting

juni 2014

Stichting Fonobori heeft een financiële bijdrage geleverd aan de bouw van een nieuw onderkomen voor de Ridderkerkse Scoutinggroepen Sint Joris en Florence. Het gebouw wordt duurzaam ingericht met oa een groen vegetatiedak, opvang van regenwater, etc. Op 18 juni is de eerste paal geslagen.

Gedichten op stoeptegels

mei 2014

Wethouder Marten Japenga heeft woensdag het startsein gegeven voor de aanleg van drie stoeptegelroutes van de RidderDichters. In Ridderkerk komen looproutes, waarvan in totaal 45 tegels met een gedicht daarop een onderdeel zijn. De route is een idee van de Ridder Dichters. Het plan heeft vorm gekregen mede dankzij steun van Stichting Fonobori en de wijk-idee-teams. 

Beweegplein KCR

mei 2014

Zaterdag 17 mei is onder toeziend oog van de nieuwe wethouder van Sport, mevrouw Tineke Keuzenkamp, het beweegplein KCR geopend. Stichting Fonobori was erbij omdat zij financiele steun hebben geleverd. Op het beweegplein wil KCR diverse beweegactiviteiten aanbieden om bewegen te stimuleren.

Speeltuin Dillenburg viert 50-jarig bestaan

april 2014

Speeltuin Dillenburg (achter de Blokker op Dillenburgplein) viert dit jaar hun 50-jarig jubileum. Daarom werd dit voorjaar de laatste hand gelegd aan het vernieuwingsplan. Een nieuw clubgebouw, een kabelbaan, een zandbak en diverse andere toestellen gaan de komende 15 jaar zeker veel plezier brengen bij de jongste kinderen tot 10 jaar. Stichting Fonobori deed een bijdrage aan de investering.

15-jarig bestaan 'de Vijverhof'

april 2014

De bewoners van 55+ complex 'de Vijverhof' in Bolnes vierden het 15-jarig bestaan van dit gebouw. Om dit mogelijk te maken deed Stichting Fonobori een bijdrage aan een gezellige middag op de binnenplaats met muziek en buffet. Naar eigen zeggen draagt het gebouw bij aan een goede saamhorigheid tussen de bewoners die daar met veel plezier wonen.

Kerstdiner ouderensoos

december 2013

In het wijkcentrum in de Noordhave werd de vrijdag voor kerst een kerstdiner georganiseerd door Karaat/Soos. 130 ouderen uit Bolnes genoten daar van een heerlijk diner. Stichting Fonobori maakte de mooie avond mede mogelijk.

Intocht Sinterklaas

december 2013

Dit jaar kwam Sinterklaas ook aan in Ridderkerk. Om 12:00 uur legde de stoomboot aan bij de aanlegsteiger van de Schans. Daarna werd koers gezet richting het Koningsplein. Stichting Fonobori maakte de feestelijke intocht mede mogelijk.

Belevingstuin Schaepmanschool

najaar 2013

Naast de Dr. Schaepmanschool in Ridderkerk lag een stuk ongebruikt en verwilderde grond. Ouders en kinderen hebben daar onder begeleiding van een hovenier inmiddels een mooie belevingstuin aangelegd. In de tuin kun je leren, proeven, ruiken, kijken en uitrusten. Stichting Fonobori maakte het mogelijk.

80 jaar Slikkerveers Chr. Mannenkoor

november 2013

Begin november vierde het Slikkerveers Christelijk mannenkoor hun 80-jarig jubileum. Geheel in stijl gaven zij een prachtig concert in "de Levensbron" in Ridderkerk. Medewerking werd verleend door Arie de Korte(orgel), André van Vliet(vleugel), Martin de Deugd(violist), soliste Sharon Kips (en stichting Fonobori). 

Vrouwen van nu vieren feest

oktober 2013

Eind oktober vierden de Ridderkerkse 'Vrouwen van nu' hun 75-jarig jubileum. Reden voor een feest. 160 leden vierden deze mijlpaal in hotel van der Valk in Ridderkerk met eten, zang en muziek. Stichting Fonobori deeed een eenmalige bijdrage om dit mogelijk te maken.

Musical Icarus in uitverkocht theater

november 2013

Mede dankzij Stichting Fonobori konden op 17 november jongeren van NME Kids On Tour hun talent en passie voor toneel, zingen en dansen tonen in een uitverkocht Theater Het Plein in Ridderkerk. De cast bestaat uit 21 ambitieuze en talentvolle kinderen in de leeftijd van 12 tot 17 jaar die ervan dromen later in een professionele theaterproductie mee te mogen spelen.

Spelmateriaal voor Stichting Bram

zomer 2013

Stichting Bram is een nieuwe zorgaanbieder voor niet-leerplichtige kinderen met een meervoudige beperking. Zij stellen zich tot doel deze kinderen middenin de maatschappij, tussen leeftijdsgenoten met en zonder beperking, op te laten groeien. Stichting Fonobori sponsorde het spelmateriaal voor de 'snoezelruimte'.

Buitenruimte bij gloednieuwe OBS de Reijer

september 2013

Deze maand werd het nieuwe schoolgebouw van openbare basisschool de Reijer in Slikkerveer feestelijk geopend. Stichting Fonobori leverde een financiële bijdrage aan de buitenruimte. Door een flexibele pleinset kan het speelplein gevarieerd worden ingezet.

Prikkelende ontmoetingen tijdens prokkeldag

juni 2013

Stichting Fonobori leverde stichting IJsselmonde-Oost een bijdrage voor de organisatie van de Prokkel-avond in Ridderkerk op 7 juni. Tijdens deze avond ontmoeten mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar. Prokkel staat synoniem voor prikkelende ontmoetingen die moeten bijdragen aan de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving.

Dagje uit voor de verstandelijk beperkte leden van Anyam

september 2013

Anyam (dé vereniging voor recreatieve sportactiviteiten voor verstandelijk beperkte leden) gaat eenmaal per jaar een dagje uit met haar leden. Dit jaar naar Ouddorp voor een rondleiding en lunch in een zorgboerderij en een bezoek aan de museumtram RTM. De dag wordt afgesloten met een maaltijd bij Jaap van der Graaf Ridderkerk. Dit alles werd mede door een financiële bijdrage mogelijk gemaakt.

Jaarlijks uitje ISR

juni 2013

Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse uitje van Invaliden Sportvereniging Ridderkerk (ISR). 46 leden hebben tijdens een workshop bij van Noppen Chocolaterie Atelier geleerd bonbons te maken. De dag werd afgesloten met een heerlijke pannenkoek. Deze dag met een 'gouden randje' (aldus het bestuur van ISR) werd mede mogelijk gemaakt door stichting Fonobori.

RTV-Ridderkerk gaat mee in digitalisering

mei 2013

Om zonder al te veel storingen goed in de lucht te blijven was het voor RTV-Ridderkerk noodzakelijk om het ICT-netwerk verder te optimaliseren. Stichting Fonobori zag de noodzaak hiervan ook. Tijdens een speciaal georganiseerd evenement mocht Fonobori-voorzitter Jan Luijendijk het startsein geven voor de ingebruikname van het nieuwe netwerk.

Veelgestelde vragen

Wanneer komt mijn project/initiatief in aanmerking voor een financiële bijdrage van Fonobori? Moet mijn aanvraag altijd verband houden met ouderen in Bolnes? De antwoorden op deze en meerdere vragen vind je op deze pagina.

Privacyverklaring

Ondersteuning aanvragen?

Voor een aanvraag voor een financiële ondersteuning verzoeken wij u om het Fonobori aanvraagformulier zo compleet mogelijk in te vullen. Naar het formulier.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met Piet Louter

Over Fonbori

De naam Fonobori is een acroniem van: Financiële Ondersteuning Noordhave Bolnes Ridderkerk. De stichting Fonobori is een Ridderkerkse stichting die in 2009 is voortgekomen uit de stichting Noordhave. De stichting zette zich jarenlang in voor de huisvesting van ouderen in Bolnes. De overgebleven fondsen uit die stichting vormen nu de financiële middelen van de nieuwe stichting Fonobori met als breder doel het maatschappelijke en culturele welzijn van de inwoners van Ridderkerk te bevorderen.

Copyright © Fonobori 2019. Alle rechten voorbehouden.